Βάλτε στο τοστ του, ό,τι αρνείται να φάει!


Τα τοστ είναι μία πολύ απλή και δοκιμασμένη συνταγή για όλα τα παιδιά, σχεδον κάθε ηλικίας, και καλό θα ήταν να τα δοκιμάζαμε φτιαγμένα και… κάπως αλλιώς εκτός από το παραδοσιακό: διπλό τυρί και ζαμπόν ή γαλοπούλα.

Με «όχημα» το ψωμί του τοστ μπορεί να το πείσετε να φάει και κάτι που διαφορετικά μπορεί και να μην δοκίμαζε!

Δοκιμάστε το κίτρινο τυρί που λιώνει σε συνδυασμό με την ντομάτα, που πολλά παιδιά δεν την τρώνε ωμή. Ψήστε τα σαν γέμιση σε ψωμί του τοστ, ή βάλτε τα πάνω σε πίτες για σουβλάκια και ψήστε τα στο φούρνο!

Βάλτε του μέσα στο τοστ ψητά λαχανικά, χωρις να του το αναφέρετε και απλά δείτε την αντίδρασή του. Ψήστε μελιτζάνες (αφαιρέστε τη σάρκα τους, που συνήθως δεν αρέσει στα παιδιά), κολυθάκια, καρότα, και ό,τι άλλο σκεφτείτε. Βάλτε τα, αρχκά ένα ένα και από λίγο, μέσα στο τοστ με διπλό τυρί που θα καλύψει τη γεύση του λαχανικού και καν δείτε ανταπόκριση, προσπαθείστε κάθε φορά να εισάγεται και κάτι περισσότερο!

Ψηστε ψωμάκια του τοστ ή απλές φέτες από το ψωμί που σας περίσσεψε αφού πρώτα τα αλείψετε με τυρί κρέμα και τα πασπαλίσετε με μαύρη ζάχαρη και κανέλα! Φανταστικά απλή συνταγή για το πρωινό ή το απογευματινό τους σνακ, γεμάτη ενέργεια και πρωτεϊνη!

Φτιάξτε σπιτική μαρμελάδα, κάντε με αυτή τοστ, και περιχύστε τα με το σιρόπι που έχετε φτιάξει!

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μπανάνες που τις έχετε πρώτα καραμελώσει σε ένα αντικολλητικό τηγανι προσθέτοντας αν θέλετε λίγη μαργαρίνη, πηγή βιταμίνης D που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό